Στις 15 Δεκεμβρίου 2017, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  απονεμήθηκε στο σχολείο μας ο τίτλος του Σχολείου-Πρέσβεως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας συμμετείχε στο πρόγραμμα Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 κατασκευάζοντας ένα ψηφιακό παιχνίδι, το Eurogame. Το παιχνίδι αποτελείται από 20 ερωτήσεις σχετικές με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Οι ερωτήσεις του EuroGame δεν είναι μόνο στην ελληνική γλώσσα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές, όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα φινλανδικά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πόντων από τις σωστές απαντήσεις που δίνονται υπό την πίεση του χρόνου. Μετά από κάθε απάντηση δίνεται ανατροφοδότηση από το ίδιο το παιχνίδι.

Μέσω της δράσης αυτής οι μαθητές αποκτούν βασικές γνώσεις για τη λειτουργία της Ένωσης και του Κοινοβουλίου, παρακινούνται να γνωρίσουν ξένες γλώσσες, εξοικειώνονται με την τεχνολογία και τις εφαρμογές web 2.0 για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εργάζονται συνεργατικά και πάνω απ’ όλα διασκεδάζουν!

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν διπλώματα στους μαθητές-πρέσβεις: Αμανατίδη Γεωργία, Κορκόβελο Αιμίλιο-Γεράσιμο, Πέππα Αγγελική και Σιδερή Έερο, καθώς και στην υπεύθυνη καθηγήτρια-πρέσβη: Καζάκου Μαρίνα, ΠΕ09 Οικονομολόγος.

 

 

Πατήστε στην εικόνα για να παίξετε το παιχνίδι.